Certifiering av vårdverksamhet

Därför ska din verksamhet ha PatientCert

PatientCert är en kvalitetsstämpel som betyder att din verksamhet:

  • håller en hög kvalité
  • ger verklig patient-/användarnytta
  • frigör resurser i hälso- och sjukvården
  • utvecklas tillsammans med användarna/patienterna

Certifieringsprocessen

Hela certifieringsprocessen registreras på ert konto i webbportalen. Det är i webbportalen som ni och certifieringskonsulten arbetar och kan följa processen.

Så förbereder du dig inför certifieringsprocessen

Det är viktigt att ni är noggrann med era förberedelser för att processen ska gå så smidigt som möjligt så att er vårdverksamhet uppnår kraven för att få PatientCert.

Läs igenom vad certifieringen kontrollerar för att se om er verksamhet uppfyller de. Om den inte skulle gör det så vet du vilka områden som ni måste förbättra i produkten. Självklart hjälper vi till här också!

Diskutera internt vem / vilka som ska arbeta med certifieringsprocessen.

Hur lång tid tar en certifiering?

En certifiering tar tid och energi men lönar sig i form av ökad och trygg försäljning där kunderna blir nöjdare. Det är viktigt att man ser processen som en utvecklingsresa. Mycket av arbetet görs i den digitala webbplattformen på patientcert.com där din verksamhet får ett eget konto. Detta gör det mycket lätt för er att veta var i processen man befinner sig. Vi guidare er genom hela processen!

Minimum antal timmar du måste lägga ned beror på vilken typ av verksamhet det är som ska certifieras och hur väl förberedda ni är men räkna med minst en veckas arbete.

Vad kostar en certifiering?

Certifieringen ska inte ses som en kostnad – den är en utvecklings-/effektivitetsmöjlighet som leder till ökad verksamhetskvalité och frigör resurser.

Priset för en certifiering för vårdverksamheter är 50.000 kronor varav 3.000 kronor betalas vid beställning och resterande efter genomförande certifiering.

 

Redo att påbörja certifieringen?